NAJAVA AKCIJE: DANI PLANINARA SRBIJE - RUDNO 2021. nedelja, 13. jun

 (pešačenje: vodopadi Izubre; Prvenstvo Srbije u planinarskom trekingu)

Organizator manifestacije je Planinarsko smučarski klub „Železničar“ iz Kraljeva, uz podršku Planinarskog saveza Srbije, Ministarstva omladine i sporta RS, Sportskog saveza Srbije...

Selo Rudno nalazi se u granicama Parka prirode ,,Golija’’ i Rezervata biosfere „Golija – Studenca“.. Nalazi se  na 1.100 mnv, okruženo vrhovima planina Radočelo i Golija. Pripada teritoriji grada Kraljeva od koga je udaljeno 100km.  Jedan je od centara seoskog turizma u regionu. U okolini se nalaze značajni kulturno-istorijski i verski objekti iz perioda stare Raške, nastali za vladavine Nemanjića. Neki istoričari deo klisure i toka reke Ibar nazivaju i „Dolina vekova“, „Dolina kraljeva“, „Dolina jorgovana“…

PLAN  AKCIJE :

Polazak iz Čačka od lokomotive u 06:30 (za planinare iz Gornjeg Milanovca polazak je u 06:00). Vožnja Čačak - Ušće - Brvenik - selo Rudno, bez usputnih pauza. Prijava organizatoru i priprema za pešačenje.

U 10:00 start takmičara u planinarskom trekingu.

Pozivno pismo i detalje za takmičenje u planinarskom trekingu možete pogledati na:

https://pss.rs/prvenstvo-srbije-u-planinarskom-trekingu-dani-planinara-srbije-poziv/

https://pss.rs/wp-content/uploads/2021/06/Prvenstvo-Srbije-u-planinarskom-trekingu-DP-Rudno-2021-pozivno-pismo.pdf

U 10:15 startuju planinari na stazi Rudno - vodopadi reke Izubre (gornji i donji) - Rudno. Staza je lepa i pogodna za pešačenje, ukupne dužine 14,9 km, sa visinskom razlikom pri usponu i silasku od 170 m.

Po završetku takmičenja proglašenje pobednika i polazak za Čačak.

Učesnici dobijaju učesničke knjižice i pečate ,,Golijske transverzale’’.

Prijave: najkasnije do petka,  04. juna u podne na 064 192 38 16 (Boris). U slučaju odustajanja potrebno je naći zamenu, u protivnom ostaje obaveza nadoknade organizatoru u iznosu od 800 dinara na ime akontacije.

Cena prevoza: Oko 1.000 dinara na bazi popunjenog vozila, konačna cena zavisi od broja učesnika.

Kotizacija za takmičare: 300 dinara za prijave do 12. juna u 14:00; Za prijave na dan takmičenja kotizacija iznosi 500 dinara.

Oprema: Prilagođena stazi i vremenskim uslovima.

Ishrana: Sve vreme u soptvenoj režiji. Poneti dovoljnu količinu vode. Na kontrolnim tačkama neće biti flaširane vode, potrebno je da takmičari ponesu svoje flašice.

Dokumenta: Lična karta, zdravstena knjižica, planinarska kartica sa članarinom za 2021. godinu.

Organizator zadržava pravo izmene plana.

Svi učesnici na akciju polaze dobrovoljno, na sopstvenu odgovornost, u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti PSS i svojim zdravstvenim i fizičkim  sposobnostima, i uz poštovanje navedenog plana. Takođe, obaveza učesnika je da se pridržavaju Protokola o ponašanju na akcijama PD ,,Kablar”.

Akcija se realizuje uz obavezu sprovođenja svih preventivnih mera u pogledu aktuelne epidemiološke situacije, kao i u skladu sa odlukama i preporukama nadležnih državnih organa.

Organizator i vođa puta: Boris Levai  064 192 38 16

Vodopadi Izubre 2021.
Vodopadi Izubre 2021.
Vodopadi Izubre 2021.

 • 001-akablar
 • 01-logoca
 • 02-TALIJA
 • 03-Tetragon
 • 04-BExport
 • 05-ZENES
 • 06-cacanska-banka-v
 • 07-alti
 • 08-logodom
 • 09-LOGOINTERSP
 • 10_talia_photo