НАЈАВА АКЦИЈЕ: Јастребац субота, 29.мај

Пешачка тура Бела стена (1256мнв.) и 3. коло Трекинг лиге Србије

Планинарско спортски клуб ,,Јастребац'' из Крушевца ове године је организатор редовног 3. кола Трекинг лиге Србије. Љубазношћу и предусретљивошћу домаћина такмичења биће организована и лагана пешачка тура, са лиценцираним водичем задуженим за групу рекреативаца.

ПЛАН АКЦИЈЕ:

Полазак из Чачка у 06.30 од локомотиве (обавезно доћи 15 минута раније), полазак из Горњег Милановца 05:45. Вожња преко Краљева, Врњачке Бање, до Крушевца, а затим још двадесетак километара до Планинарског дома ,,Жарко Жарић'' на Јастрепцу (520мнв). Уз једну успутну паузу, очекивани долазак до дома је око 09.30.

Пешачка тура - Бела стена:

За планинаре, који не учествују на такмичењу, организовано је планинарење до Беле стене (1256 мнв). Дужина стазе око 11км, 765м успон/спуст. Старт је 10 минута након старта такмичарског дела.

Такмичарски део Трекинг лиге:

До 09.45 сваки учесник добија топографску карту са уцртаним стазама и описом стаза, као и учеснички картон у ком оверава проласке кроз контролне тачке и ревизије. Благовремено се достављају и трекови за све три стазе. Старт трке је у 10.00.

СТАЗЕ: 

- Мала стаза: дужина 15,2 км, успон 1000м, временски лимит 5 сати и 15 мин, 43 бода

- Средња стаза: дужина 20,9 км, успон 1239м, временски лимит 6 сати, 57 бодова

- Велика стаза: дужина 32,4 км, успон 1557м, временски лимит 8 сати и 15 мин, 80 бодова

Сви учесници који успешно прођу неку од стаза добијају диплому и беџ. По троје првопласираних у мушкој и женској категорији у све три старосне категорије на све три стазе, биће награђени медаљама. Првопласиране екипе у мушкој и женској категорији добијају пехаре.

Након завршетка акције организатор припрема кетеринг. Пријаве за оброк приликом пријаве за акцију. У дому је обезбеђена стандардна понуда напитака.

Полазак ка Чачку око 18.00 по завршетку акције (постоји могућност ранијег поласка, у зависности од тога када се такмичари врате са стазе). Планирана је пауза у току пута (дужина паузе по договору) и долазак у Чачак око 21.00.

Пријаве: Најкасније до четвртка 27.05.2021. на 060/391-60-50 (Невена) уз обавезну уплату аконтације од 500,00 динара за све учеснике на име превоза и 300,00 динара за такмичаре на име котизације. НАПОМЕНА: неопходно је да се такмичари пријаве на време због слања електонских пријава, чиме се скраћује процедура чекања у реду за мапе и учесничке картоне, али и додатна наплата котизације.

Цена акције: Превоз (зависи од броја учесника) око 900,00 динара на бази попуњеног возила. За такмичаре додатно котизација 300,00 динара.

Исхрана: У сопственој режији (храна из ранца), уз могућност кетеринга код Дома. Ко се определи за оброк, мора да се пријави приликом пријаве за акцију. Такмичари имају окрепу на свакој контролној тачци.

Вода: Такмичари ће на контролним тачкама моћи да се снабдеју водом. Рекреативцима се саветује да понесу потребне количине воде у ранцу.

Опрема: За рекреативце опрема прилагођена временским приликама, за такмичаре стандардна опрема за трекинг. Понети резервну одећу и обућу.

Потребна документа: лична карта, здравствена књижица, планинарска књижица са плаћеном чланарином за 2021, за такмичаре -  оверена такмичарска књижица са унетим лекарским прегледом за 2021.

Предложени план и сатница су оквирни, у случају потребе организатор задржава право измене.

НАПОМЕНА: Такмичење се одржава у складу са епидемиолошким мерама које су на снази. Сви учесници пешачке туре као и такмичари, учествују на сопствену одговорност, у складу са Правилником о безбедности ПСС-е и својим здравственим и физичким способностима и уз поштовање наведеног плана. Такође, обавеза учесника је да се придржавају Протокола о понашању на акцијама ПД Каблар. Сваки учесник је дужан да се придржава планинарске етике и упутства организатора. Сваки такмичар је дужан да се придржава Правилника о такмичењу у планинарском трекингу.

Водич на стази: ПСК „Јастребац“ Крушевац

Организатор испред ПД ,,Каблар'': Невена Трифуновић (060/391-60-50)

 

 

 

 • 001-akablar
 • 01-logoca
 • 02-TALIJA
 • 03-Tetragon
 • 04-BExport
 • 05-ZENES
 • 06-cacanska-banka-v
 • 07-alti
 • 08-logodom
 • 09-LOGOINTERSP
 • 10_talia_photo