НАЈАВА АКЦИЈЕ: Зимски рај на Рајцу субота, 08. фебруар (Републичка акција за младе)

Планинарско друштво Каблар прикључило се активностима, које се већ организују на републичком нивоу, а имају за циљ приближавање деце и омладине природи. Разлог за то је евидентиран растући, пре свега здравствени, а готово у истој мери и психолошки проблем код деце узраста до 15 година, а оба настала под утицајем свакодневног, вишечасовног провођења времена на Интернету и испред телевизора.

Поред гојазности, која сама по себи доноси проблеме са кичмом, видом, често инсулинском резистенцијом и дијабетисом, све је већи проблем отуђеност, неприлагођеност, недостатак емпатије и осећаја за друге, што често води и ка вршњачком насиљу. Укључивањем деце у планинарске активности желимо да им помогнемо да, поред бриге о свом здрављу, изграде боље међуљудске односе, да се социјализују и покажу солидарност према другима.

Имајући у виду наведене чињенице, позивамо све чланове друштва да заједно са децом из свог окружења подрже и придруже се Републичкој акцији за младе на Рајцу која се одржава под покровитељством Планинарског савеза Србије.

 

План акције:

Скуп на железничкој станици у суботу 8. фебруара  у 08:30 (доћи 10 минута раније). Полазак аутобусом до планинарског дома „Чика Душко Јовановић“ на Рајцу.

За учеснике из Горњег Милановца – паркинг преко пута Грила Г. полазак у 08:00 (доћи 10 минута раније).

Долазак на Рајац у 10:00, пријава учесника. Отварање акције је планирано за 10:15. Након отварања акције у 10:30 полази се на пешачку туру дужине до 10км.

Избор стазе зависи од временских услова, количине снега и старосне структуре деце.

Ручак је планиран у 14:30, након чега следе игре без граница (надвлачење конопца, скакање у врећи, орјенитринг у лавиринту и пењање уз вештачку стену). Додела диплома и захвалница уз логорску ватру планирана је за 17:00. Долазак у Чачак око 19:00.

Пријаве: на састанку, или најкасније до четвртка 6. фебруара на 064 852 61 63 (Војислав - Чачак) 064 272 24 43 (Јована - Г. Милановац), уз котизацију за превоз од 400 динара по учеснику.

Исхрана: Доручак у сопственој режији. За све учеснике на акцији организатор је обезбедио бесплатан ручак (пасуљ и салата) и чај.

Документа: здравствена књижица, лична карта, планинарска књижица са плаћеном чланарином за 2020.

Опрема: Зимска планинарска одећа и обућа, резервни веш/пресвлака, ранац за пешачење са флашицом воде. Деца могу понети клиска.

Учесници на акцију полазе добровољно, на сопствену одговорност, у складу са својим психофизичким способностима, поштујући Правилник о безбедности ПСС и Протокол понашања на акцијама ПД „Каблар“.

Водич на стази: Војислав Вујичић 064 852 61 63

  • 01-logoca
  • 02-TALIJA
  • 03-Tetragon
  • 04-BExport
  • 05-ZENES
  • 06-cacanska-banka-v
  • 07-alti
  • 08-logodom
  • 09-LOGOINTERSP
  • 10_talia_photo