NAJAVA AKCIJE: 8. BOGOJAVLJENSKI USPON NA BELJANICU subota, 18. januar

 Tradicionalna akcija PSK ,,Resava’’ iz Strmostena.

PLAN  AKCIJE:

05:00 Polazak od lokomotive (doći 15 min pre polaska). Vožnja Čačak – Kragujevac - Svilajnac – Strmosten - hidro kompleks Lisine, prijava organizatoru.

Oko 08:00 polazak na uspon. Preko Cerjaka i Dugog dola izlazak na najviši vrh Beljanice (1339m) oko 11:30, kraće zadržavanje. Povratak na polaznu tačku oko 15:00.

Staza je kružna, dužine oko 18 km, visinska razlika pri usponu je 1000m. U slučaju velikog snega prilično je zahtevna u zimskim uslovima i nije pogodna za planinare nedovoljne fizičke kondicije i bez adekvatne zimske opreme.

Nakon silaska organizator je predvideo ručak u restoranu. Po završetku ručka polazak za Čačak, dolazak u večernjim satima.

Fotografije PK ,,Vrbica’’ - Velika Plana sa prošlogodišnjeg uspona pogledajte ovde:

NAPOMENE :

Prijave: Najkasnije do 14. januara, na sastanku ili na tel. 063  697 193 (Miloje Vukotić) uz obaveznu akontaciju od 1.200 din.

U slučaju odustajanja potrebno je naći zamenu, u protivnom akontacija se ne vraća.

Cena prevoza: Oko 1.400 dinara u varijanti popunjenog vozila, konačna cena zavisi od broja učesnika.

Ishrana: U sostvenoj režiji. Organizator je planirao ručak u restoranu za učesnike po ceni od 250 dinara (nije potrebno nositi pribor). Ručak nije obavezan, izjašnjenje organizatoru prilikom prijave za akciju. 

Dokumenta: zdravstvena knjižica, lična karta, planinarska knjižica sa plaćenom članarinom za 2020. god.

Oprema: Lični pribor, planinarska oprema za zimske uspone, zaštita od padavina, hladnoće i vetra (zimska  jakna, polar, kabanica, kapa, rukavice, naočare, kamašne…). Poneti rezervnu odeću i obuću.... Duž staze nema vode za piće. Preporučljivo je za svaki slučaj poneti čeonu lampu i, u slučaju najavljenih niskih temperatura, termos sa čajem.

Vremenske prilike: U zavisnosti od vremenskih uslova i situacije na terenu domaćin  zadržava pravo izmene plana.

Svi učesnici na akciju polaze dobrovoljno, na sopstvenu odgovornost, u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti PSS i svojim zdravstvenim i fizičkim sposobnostima, i uz poštovanje navedenog plana. Takođe, obaveza učesnika je da se pridržavaju Protokola o ponašanju na akcijama PD „Kablar“.

Organizator akcije i vođa puta: Miloje Vukotić 063 697 193

 

 

 

  • 01-logoca
  • 02-TALIJA
  • 03-Tetragon
  • 04-BExport
  • 05-ZENES
  • 06-cacanska-banka-v
  • 07-alti
  • 08-logodom
  • 09-LOGOINTERSP
  • 10_talia_photo