NAJAVA AKCIJE: AVALA IZ 4 PRAVCA subota, 21. decembar

STAZA 3 - Južni pravac (Ripanj, Šuplja stena, Avala) 

Ovo je 22. Tradicionalna akcija “Avala iz 4 pravca” u organizaciji PSD “Kopaonik” Beograd u saradnji sa PK “Avala” Beograd. 

PLAN AKCIJE:

Polazak iz Čačka u 6.30 sa parkinga kod lokomotive. Obavezno doći 15 minuta ranije. Vožnja Čačak – Gornji Milanovac – Mladenovac - Ripanj.

Dolazak u centar Ripnja i prijava organizatoru. Polazak na stazu u 9.30. Staza kreće od centra Ripnja, preko Šuplje stene, Rimskog bunara, vrha Avale, TV tornja i spomenika “Neznanom junaku” do planinarskog doma “Čarapićev brest”, gde se akcija završava. Potrebno je poneti dovoljnu količinu vode.

Visinska razlika između početne i krajnje tačke je 340 m. Vreme potrebno za prelazak staze je 3-4 sata umerenog hoda. Staza je tehnički pogodna za sve kategorije planinara i dužine je oko 10 kilometara.

Planirano je da grupe iz sva 4 pravca stignu na vrh Avale, kod spomenika “Neznanom junaku”, najkasnije do 14:00 gde će se obaviti overa učesničkih knjižica. Nakon тога, u planinarskom domu “Čarapićev brest”, će biti organizovana podela ručka za planinare koji se za njega pravovremeno prijave.

Polazak za Čačak je planiran posle ručka i podele zahvalnica društvima.

NAPOMENE :

Prijave: NAJKASNIJE do utorka, 17. decembra na sastanku ili na broj telefona  064 192 38 16 (Boris), uz obaveznu akontaciju od 800 dinara.

Cena prevoza: oko 1.000 dinara (popunjeno vozilo od 20 sedišta), a konačna cena zavisiće od broja učesnika. U slučaju odustajanja potrebno je naći zamenu, u protivnom akontacija se ne vraća.

Ishrana: doručak u sopstvenoj režiji (,,iz ranca’’). Ručak po ceni od 100,00 dinara, gde postoji mogućnost izbora POSNOG ili MRSNOG obroka, u organizaciji domaćina, a za koji je obavezna najava prilikom prijave za akciju.

Dokumenta: lična karta, zdravstvena knjižica, planinarska kartica sa članarinom za 2019.

Oprema:  planinarska oprema primerena vremenskim uslovima, zaštita od hladnoće, vetra i padavina kao i rezervna odeća i obuća u slučaju prognoze jake kiše.

Plan i satnica su okvirni, organizator zadržava pravo izmene.

Svi učesnici na akciju polaze dobrovoljno, na sopstvenu odgovornost, u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti PSS i svojim zdravstvenim i fizičkim sposobnostima, i uz poštovanje navedenog plana. Takođe, obaveza učesnika je da se pridržavaju Protokola o ponašanju na akcijama PD "Kablar".

Organizator akcije i vođa puta: Boris Levai, 064 192 3816

Vodič na stazi: Rajko Jakovljević, PSD “Kopaonik” Beograd.

 

 

 

  • 01-logoca
  • 02-TALIJA
  • 03-Tetragon
  • 04-BExport
  • 05-ZENES
  • 06-cacanska-banka-v
  • 07-alti
  • 08-logodom
  • 09-LOGOINTERSP
  • 10_talia_photo