NAJAVA AKCIJE: SOKOBANJA –Trubarevac, Bovansko jezero subota 11. avgust

PLAN  AKCIJE:

Polazak u 05:30  ispred lokomotive, obavezno doci 15 minuta ranije. Vožnja Čačak  –  Trubarevac, preko Kruševca i Đunisa, uz jednu pauzu u toku puta.

Okupljanje učesnika do 9.00 časova ispred Osnovne śkole u selu Trubarevac, 10 km pre Sokobanje. Polazak na pešačenje oko 9.30 časova. Staza je kružna, dužine oko 18 km, sa 700 m uspona.

Dužinom oko 7 km vodi kraj Bovanskog jezera, nije zahtevna, osim kondiciono zbog dužine. Organizator, PK “Ozren” iz Sokobanje, će omogućiti pauzu u toku pešačenja za kupanje sa severne strane jezera. Po završetku akcije predviđen je ručak za učesnike u organizaciji domaćina, kuvani pasulj i salata. Ručak će verovatno biti besplatan, organizator pokušava da pronađe sponzora, u suprotnom, maksimalna cena biće 150 dinara. Po završetku ručka planiran je odlazak na kupalište Bovanskog jezera i pauza za kupanje u trajanju od sat vremena. Sledi odlazak u Sokobanju gde je predviđena  još jedna jednosatna pauza.

Polazak za Čačak oko 20  časova, dolazak oko 23 sata, sa pauzom samo po potrebi.

Linkovi:

https://www.sokobanja.com/gradskivodic/izletista/bovansko-jezero

https://www.soko-banja.org/bovansko-jezero.html

 

Prijave: Najksanije do 9. avgusta u podne (četvrtak), na redovnom sastanku ili na  064/205-93-73 (Mila Tomić). Obavezna akontacija iznosi 1.000 dinara, u slučaju odustajanja potrebno je naći zamenu.

Cena prevoza: Oko 1.300 dinara, formirana je  na bazi popunjenog vozila. Konačna cena zavisi od broja učesnika.

Ishrana: Doručak u sopstvenoj režiji. Ručak u organizaciji domaćina, kuvani pasulj i salata (moguće da će biti besplatan, u suprotnom cena će iznositi 150 dinara). Obavezno poneti pribor za jelo. Obavezno poneti i dovoljnu količinu vode za piće.

Oprema: Standardna planinarska oprema, oprema za plivanje, zaštita od sunca i padavina, rezervna odeća i obuća.

Dokumenta: Lična karta, zdravstena knjižica, plaćena članarina za 2018. godinu.

Organizator zadržava pravo izmene plana.

Učesnici na akciju polaze dobrovoljno, na sopstvenu odgovornost, u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti PSS i svojim zdravstvenim i fizičkim sposobnostima, i uz poštovanje navedenog  plana. Takođe, obaveza učesnika je da se pridržavaju Protokola o ponašanju na akcijama PD ,,Kablar”.

Organizator i vođa puta: Mila Tomić 064/205-93-73.

 

Vodič na stazi, PK “Ozren”, Sokobanja.

 

 

 

  • 01-logoca
  • 02-TALIJA
  • 03-Tetragon
  • 04-BExport
  • 05-ZENES
  • 06-cacanska-banka-v
  • 07-alti
  • 08-logodom
  • 09-LOGOINTERSP
  • 10_talia_photo